Breaking News
recent

jesienne crumble

 
W jesienny, chłodny dzień nie ma nic lepszego od ciepłego deseru ze słodkich jabłek posypanych cynamonem. Jest on bajecznie prosty, a owoc pod kruszonką możemy wymieniać na dowolny. Polecam podawać również z gałką lodów waniliowych. Ja zdecydowanie jestem fanką crumble! :)
 


Składniki:
  • 3 jabłka
  • cynamon
  • pół szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 3 łyżki masła
  • migdały
Zaczynamy od zrobienia ciasta. Ugniatamy ze sobą mąkę, jajko, masło i cukier. Ma powstać kulka, odklejająca się od rąk, którą wkładamy do zamrażalnika. Jabłka kroimy w cienkie plasterki, wykładamy do formy i posypujemy cynamonem oraz migdałami. Zamrożone ciasto tarkujemy, a następnie posypujemy nim jabłka. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy aż nasza kruszonka będzie złota.


 




lisa bela

lisa bela

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Diberdayakan oleh Blogger.